13 stappen voor een complete nagelverzorging.

1 Mrt

Je handen kunnen wekelijks een manicure gebruiken. Hiervoor hoef je echt niet plots naar een professioneel salon te rennen, je kan het thuis even goed. Hier vind je de stappen voor een wekelijkse routine die je handen en nagels tip top in vorm houdt.

Nagelverzorging

 • Verzorg je nagels en handen net na een douche. Ze zijn dan helemaal schoon.
 • Zorg ervoor dat alle restjes oude nagellak steeds van je nagel verwijders zijn. Druk een watje met dissolvant enkele seconden op de nagel. De nagellak lost zo op en is gemakkelijk van je nagel te vegen.
 • Gebruik niet te vaak dissolvant, liefst slechts één maal per week. Dissolvant droogt je nagels uit en kan ervoor zorgen dat ze sneller breken. Of gebruik een nagellakremover zonder aceton, die veel zachter is voor je nagels, zoals de remover van Pronails.
 • Vorm je nagel met een vijl. Je vijlt het best van de hoek naar het midden. Vijl steeds in dezelfde richting. Vermijd dus een ‘zaagbeweging’. Die zorgt er namelijk voor dat je nagels makkelijk afbreken.
 • Laat je handen enkele minuten weken in warm water. Zo verwijder je alle vuil en maak je de nagelriemen zacht.
 • Gezonde nagels hebben vitamines en mineralen nodig. Behalve een gezond voedingspatroon, kan je ook speciale verzorgingsproducten gebruiken. Deze zorgen ervoor dat alle goede voedingsstoffen rechtstreeks op je nagels en nagelriemen terechtkomen.
 • Smeer je handen regelmatig in met een hydraterende handcrème. Deze maakt je handen lekker zacht en versterkt je nagels.

Nagellak

 • Rol het flesje nagellak tussen je handen om de lak goed te mengen. Luchtbelletjes kunnen de kwaliteit van de nagellak verminderen, dus schud er zeker niet mee.
 • Begin met een basislaag aan te brengen op je handen. Een doorzichtige laag voorkomt vlekken op je nagels.
 • Nagellak breng je eerst aan in het midden van de nagel. Ga van de basis tot de tip met het kwastje.
 • Lak hierna de zijkanten. Probeer de huid niet aan te raken. Kleine foutjes kan je nog corrigeren met een wattenstaafje. Of gebruik Pronail’s Polish Corrector Pen.
 • Breng een tweede laag pas aan als de eerste laag volledig droog is.
 • Gebruik een toplaag bovenop de nagellak. Dit zorgt ervoor dat de nagellak niet schilfert en maakt de kleur nog mooier.

Met deze handige tips kan je zelf al heel wat doen om je nagels en handen te verzorgen. Wil je zeker zijn dat je de juiste producten gebruikt? Neem dan zeker een kijkje in het gamma van Pronails.

Je handen kunnen wekelijks een manicure gebruiken. Hiervoor hoef je echt niet plots naar een professioneel salon te rennen, je kan het thuis even goed. Hier vind je de stappen voor een wekelijkse routine die je handen en nagels tip top in vorm houdt.

Nagelverzorging

1. Verzorg je nagels en handen net na een douche. Ze zijn dan helemaal schoon.

2. Zorg ervoor dat alle restjes oude nagellak steeds van je nagel verwijders zijn. Druk een watje met dissolvant enkele seconden op de nagel. De nagellak lost zo op en is gemakkelijk van je nagel te vegen.

3. Gebruik niet te vaak dissolvant, liefst slechts één maal per week. Dissolvant droogt je nagels uit en kan ervoor zorgen dat ze sneller breken. Of gebruik een nagellakremover zonder aceton, die veel zachter is voor je nagels, zoals de remover van Pronails.

4. Vorm je nagel met een vijl. Je vijlt het best van de hoek naar het midden. Vijl steeds in dezelfde richting. Vermijd dus een ‘zaagbeweging’. Die zorgt er namelijk voor dat je nagels makkelijk afbreken.

5. Laat je handen enkele minuten weken in warm water. Zo verwijder je alle vuil en maak je de nagelriemen zacht.

6. Gezonde nagels hebben vitamines en mineralen nodig. Behalve een gezond voedingspatroon, kan je ook speciale verzorgingsproducten gebruiken. Deze zorgen ervoor dat alle goede voedingsstoffen rechtstreeks op je nagels en nagelriemen terechtkomen.

7. Smeer je handen regelmatig in met een hydraterende handcrème. Deze maakt je handen lekker zacht en versterkt je nagels.

Nagellak

8. Rol het flesje nagellak tussen je handen om de lak goed te mengen. Luchtbelletjes kunnen de kwaliteit van de nagellak verminderen, dus schud er zeker niet mee.

9. Begin met een basislaag aan te brengen op je handen. Een doorzichtige laag voorkomt vlekken op je nagels.

10. Nagellak breng je eerst aan in het midden van de nagel. Ga van de basis tot de tip met het kwastje.

11. Lak hierna de zijkanten. Probeer de huid niet aan te raken. Kleine foutjes kan je nog corrigeren met een wattenstaafje. Of gebruik Pronail’s Polish Corrector Pen.

12. Breng een tweede laag pas aan als de eerste laag volledig droog is.

13. Gebruik een toplaag bovenop de nagellak. Dit zorgt ervoor dat de nagellak niet schilfert en maakt de kleur nog mooier.

Met deze handige tips kan je zelf al heel wat doen om je nagels en handen te verzorgen. Wil je zeker zijn dat je de juiste producten gebruikt? Neem dan zeker een kijkje in het gamma van Pronails.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: