6 maatregelen tegen een winterhuid.

18 Feb

De winter is ondertussen al een tijdje bezig en er kan niet snel genoeg een einde aan komen. Toch kan het nog erg koud worden voor de lente eraan komt. Hoe kunnen we onze huid zo goed mogelijk beschermen tegen de barre temperaturen?

1. Lauwe douches

Neem warme douches, maar niet té warm. Hoe verleidelijk het ook is, heet water droogt de huid snel uit.

2. Scrubs, peelings en gommages

Je verzorgt je huid best wekelijks met een dieptereiniging.Vaak worden hiervoor scrubs of peelings aangeraden, maar deze doen vaak echter meer kwaad dan goed. Ze verwijderen de dode huidcellen met korreltjes in het product, die kleine krasjes achterlaten op je gelaat.

De gommage van Corymer is even doeltreffend als een scrub, maar reinigt de huid zonder ze te beschadigen. De actieve enzymen hechten zich vast aan de dode huidcellen en onzuiverheden, die je gewoon van je huid afwast.

3. Cremes en bodylotion

Hydrateer je huid. Je smeert je het beste in net na een douche of bad. Je huid houdt het extra vocht dan beter vast.

Je gelaat is de hele dag blootgesteld aan de buitenwereld. Een goede dagcreme is belangrijk om ervoor te zorgen dat je huid overdag geen vocht verliest. Een nachtcreme helpt de huid om zich ’s nachts grondig te herstellen. Zorg ervoor dat beiden geschikt zijn voor je precieze huidtype.

4. Lippen

Breng lippenbalsem aan om gebarsten lippen te voorkomen of te verzorgen. Het koude weer beschadigt snel de tere huid van de lippen. Lik niet aan je lippen, dit maakt het enkel erger.

5. Handen

Handen worden vaak vergeten bij de huidverzorging. Toch komen zij ook vaak in contact met het koude weer. Zorg ervoor dat je een goede handencrème op zak hebt om op tijd en stond ook je handen te hydrateren en beschermen.

6. Winterslaap

Zorg ervoor dat je genoeg slaapt. Je lichaam heeft slaap nodig om te herstellen van de dag. De huid van je gelaat is ’s nachts dan ook 8 keer actiever dan overdag. Combineer een goede nachtrust met een goede nachtcreme en je huid zal je dankbaar zijn.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: