11 tips om lekker te ruiken.

2 Feb

“Haar parfum vertelt meer over een vrouw dan haar handschrift.” – Christian Dior

Ben je van plan voor Valentijn een speciaal parfum uit de kast te halen? Of misschien krijg je er wel één cadeau?

In elk geval is februari dé maand voor parfums.

Maar heb je ooit al bewust nagedacht over het aanbrengen van een parfum? Hieronder bundelden we wat weetjes en tips om optimaal van een geur te kunnen genieten.

Een parfum kiezen.

Een parfum uitkiezen is niet eenvoudig. Vaak heb je na een tijdje zoveel verschillende parfums getest dat je geen verschillen meer ruikt.

  • Een geur die je bij iemand anders geroken hebt en erg lekker vindt, past niet noodzakelijk even goed bij jou. Parfums reageren op onze huid en die is bij iedereen anders. De geur van een parfum zal dan ook verschillen van persoon tot persoon.
  • Omdat een parfum op de huid reageert, is het belangrijk het parfum op de huid te testen in plaats van op een papieren strookje. Spuit wat op je polsen en wacht een tijdje. De echte geur van een parfum komt namelijk pas na een kwartiertje tot z’n recht.
  • Iedereen heeft een lievelingsparfum. Maar waarom niet een keertje afwisselen? We wennen snel aan een geur. Door af en toe een ander parfum te dragen, ben je je bewuster van de geur.
  • Vele geuren vind je zowel in Eau de Toilette als Eau de Parfum. Wat is nu precies het verschil? Eau de Parfum bevat een hoger percentage aan parfumconcentraten en geurt dus sterker dan Eau de Toilette.

Gekozen? Een parfum dragen.

Eenmaal je een parfum uitgekozen hebt, is het makkelijk: sprayen en klaar! Toch zijn er enkele tips om optimaal van een parfum te genieten.

  • Strategisch spuiten of door een wolk lopen? Parfum breng je het beste aan op een aantal specifieke plaatsen zoals de polsen, de onderkant van de hals en tussen de borsten. Hier liggen je aders dichter bij de huid, wat ervoor zorgt dat de geur van een parfum beter vrijkomt.
  • Om een subtiele indruk na te laten als je ergens voorbijkomt, kan je wat parfum in je knieholtes spuiten.
  • Parfumeer je kleren! De geur blijft zo langer hangen. Pas wel op met delicate en lichte stoffen: houd het flesje op voldoende afstand als je spuit.
  • Vind je dat de geur van je parfum snel vervaagt? Waarschijnlijk is dit slechts een indruk. We raken zo snel gewend aan geuren dat we onze eigen geur niet meer ruiken. De kans is groot dat anderen het parfum wel nog opmerken. Less is dus more! Als je je parfum zelf ruikt, is de kans groot dat je teveel hebt aangebracht.
  • Als je parfum toch snel vervaagt, kan je eerst wat geurloze lotion aanbrengen op de plekken waar je parfum wilt spuiten. Zo “kleeft” de geur langer aan je huid.
  • Meng nooit verschillende geuren door elkaar. Je gebruikt best geurloze verzorgingsproducten. Nog beter zijn verzorgingsproducten uit dezelfde geurlijn als je parfum. Op die manier breng je een geur aan in laagjes, waardoor hij nog langer blijft hangen.

Heb je hier al aan gedacht?

Geuren hebben een erg grote invloed op ons. Waarom dan enkel een favoriete geur op je lichaam dragen? Heb je er bijvoorbeeld al een keertje aan gedacht om je lakens te parfumeren of een geparfumeerd doekje in je handtas mee te dragen? Van lekkere geuren worden we gelukkig, dus omring je ermee op zoveel mogelijk leuke manieren.

Ben je nog op zoek naar een lekkere geur? Wij hebben speciaal voor Valentijn topparfums voor je uitgezocht. Neem zeker eens een kijkje via de link hiernaast!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: